Στα πλαίσια του  3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»,  συμμετείχαν, στον Περιφερειακό τελικό που διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, μαθητές της Ε? τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Την συμμετοχή και επίβλεψη του projectείχε αναλάβει ο εκπαιδευτικός του μαθήματος Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, Καλτσός Παύλος.

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς συμμετείχε με την κατασκευή «Το αυτοκίνητο του μέλλοντος». Όλοι η μαθητές εργάστηκαν υποδειγματικά για την ολοκλήρωση του project και το αποτέλεσμα της εργασίας τους επιβραβεύτηκε με το βραβεία που τους αποδόθηκε. Το projectτου 7ου Δημοτικού έλαβε  τη διάκριση  «Προγραμματισμός στο Scratch».

Επίσης σημαντικό όφελος θα έχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εργαστούν με το ρομποτικό κιτ, το οποίο και μας χορηγήθηκε δωρεάν από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης για τη συμμετοχή μας.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση και παρουσίαση του project.