<strong><em>Γιορτή βιβλίου 2023</em></strong>

Κάθε χρόνο στις 2 του Απρίλη έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Αν και το παιδικό βιβλίο γιορτάζει στα χέρια των παιδιών  όταν το κρατούν για να διαβαστεί.

       Για να τιμήσουμε την ημέρα και να γιορτάσουμε πιο ζωηρά , ετοιμάσαμε μια σειρά από δράσεις . Φέτος, αποφασίσαμε το θέμα της γιορτής  να είναι γύρω από τη Μικρασιατική καταστροφή. Με τα βιβλία που έχουμε στη σχολική βιβλιοθήκη και με τα καινούργια που προμηθευτήκαμε με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων , ταξιδέψαμε, μάθαμε ,προβληματιστήκαμε αλλά πάνω από όλα ανοίξαμε ένα νέο παράθυρο στην ιστορική μνήμη.

      Όλη την εβδομάδα, τα τμήματα των τάξεων βρέθηκαν στην ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και διάβασαν, είδαν, ζωγράφισαν.  Η ΣΤ’ τάξη, επεξεργάστηκε αποσπάσματα από την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη , από την «Παναγία των κυνηγημένων» της αγαπημένης μας Νάνσυς Χατζή και άλλων αγαπημένων συγγραφέων που έχουν γράψει βιβλία για τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή. Ζωντάνεψαν εικόνες, συναισθήματα ,νοήματα, σκέψεις.

Γιορτή Βιβλίου 2023

   Η Ε’ τάξη επεξεργάστηκε «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» της Ελένης Δικαίου. Η αληθινή ιστορία που έγινε ένα αγαπημένο βιβλίο.

     Η Δ’ και η Γ’ τάξη ασχολήθηκαν με το βιβλίο «Μέλη και Μέλεκ» της Βάνας Μαυρίκου. Ένα βιβλίο που έχει ως μήνυμα την αγάπη και την ενότητα των ανθρώπων παρά τα εμπόδια που τους χωρίζουν.

     Τέλος, η Β’ και η Α’ δημοτικού συνάντησαν  στις σελίδες του βιβλίου « Αντίο,Σμύρνη» τη ματιά των γεγονότων μέσα από την παιδική ψυχή. Η συγγραφέας Μπαμπέτα Ιωάννα αγγίζει τα παιδιά μέσα από τον Λευτέρη …

    Μια πολύ πλούσια και δημιουργική εβδομάδα έκλεισε αλλά οι δράσεις συνεχίζονται….

Κυριακή Αξιώτη

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός  για τη σχολική βιβλιοθήκη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Γιορτή βιβλίου 2023
Ετικέτες: