Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με συνοδό εκπαιδευτικό την κ. Νούτση Αναστασία, παραβρέθηκαν στο ΕΝΕΕΓΥΛ με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τον αυτισμό, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ε.Ε.Π, Μαρίνας Δέλλιου, Ψυχολόγο και της Όλγας Στραβάκου, Κοινωνική Λειτουργό, του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ .
Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το τι είναι ο αυτισμός, τις ιδιαιτερότητες και τα ταλέντα που έχουν τα αυτιστικά άτομα και κατανόησαν μέσα από τις συνεντεύξεις τους, πως η αγάπη, ο σεβασμός και η αποδοχή είναι ανάγκες όλων των ανθρώπων και αποτελούν μονόδρομο για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με ίσες ευκαιρίες.
Τα παιδιά συζήτησαν για τους τρόπους που μπορεί να βρουν, ώστε να πλησιάσουν ένα παιδί που δεν μιλάει πολύ και δυσκολεύεται στη δημιουργία φιλικών σχέσεων και κατανόησαν ότι οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που μπορεί να παρατηρούν σε αυτιστικά άτομα προέρχονται από δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώθουν όπως φόβο και ανασφάλεια, συναισθήματα που όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να διαχειριστούν όσο καλύτερα μπορούν. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. 
Οι συμπεριληπτικές δράσεις που παρακολούθησαν σκοπεύουν στην άρση των στερεοτύπων και του στίγματος που άδικα συνοδεύουν τα παιδιά με αναπηρία και ευελπιστούμε σε μια κοινωνία με άνευ όρων αποδοχή και σεβασμό στα δικαιώματα τους.
Όπως έγραψαν τα παιδιά: Αγάπη είναι μια λέξη σαν αγκαλιά, είναι οι γλυκές κουβέντες και η κατανόηση. Αγάπη είναι η χαρά, η φιλία, είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που δεν χρειάζεται επεξηγήσεις, είναι η καλοσύνη, η υποστήριξη, η ισότητα. Το σύνθημα των παιδιών για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό είναι ξεκάθαρο και χρειάζεται να το ακούσουμε με την καρδιά.

Σας ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία που μας προσφέρατε!

https://blogs.sch.gr/gymeekas/?p=2273

Επίσκεψη ΣΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό
Ετικέτες: